Álomnászút luxuskivitelben!

Gyermekkori álmomat szeretném megvalósítani párommal - saját szervezésben - akivel a közel egy hónapos mézeshetünk alatt kalandozunk a nagy Amerikában! A blogot elsősorban hőn szeretett családunknak szánjuk, akik óvnak, féltenek minket ettől a nagy kalandtól, másodsorban pedig mindazoknak, akik kiváncsiak arra, hogyan lehet az egykoron megálmodott, elérhetetlennek tűnő álmokat a valóságban megélni. Az írásaim a makacs tényeket fogják visszaadni, kendőzetlenül, amolyan Füfkésen. Gyertek és lélekben tartsatok velünk!

Képek

Utolsó kommentek

  • um: @Füfke: én sajnos nem voltam ilyen kitartó a napi élmények leirásában. Priviben szivesen adunk t... (2013.02.16. 18:50) Mérlegen a valóság!
  • Füfke: @um: Kedves um! Köszönjük az elismerést, bár a hajóutat így utólag kicserélném a nyugati partra, ú... (2013.02.16. 14:30) Mérlegen a valóság!
  • um: Kedves Rita ás Gábor, fantasztikus a blogotok! Mi már négyszer voltunk az USA-ban, szintén 3 hete... (2013.02.16. 09:14) Mérlegen a valóság!
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.28. 21:58) 21. nap: Encore=Ráadás!
  • Füfke: @acsbar: Barni! Van fogalmad arról, hogy hány Való Világot, Összeesküvőket és X-faktort kell nekem... (2011.10.30. 04:02) 20. nap: Paradise Island
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

4. nap: Erőltetett menetben....

2011.10.13. 07:05 Füfke

 

Korán akartunk indulni, ismét csak fél 10-kor sikerült, de annál nagyobb hévvel vetettük magunkat bele a túrázásba, tudtuk ez az utolsó new yorki nap. Rita is jó napot fogott ki, lehet most állt át teljesen a szervezete, ezért tudtam a mai feszített tempót bírni fogja! Kezdődött a Ground Zero környékének felfedezésével, majd az emlékhelyeket néztük meg, ahol döbbenetes felvételek vannak a torony összedőléséről, a mentésről, és az azt követő takarításról. A különböző tárgyak amik a tornyok összedőlése után kerültek elő, erősen nyomasztják az embert, épp úgy mint az elhunytak fényképei. Ma már kecsesen kúszik felfelé a Freedom tower, de hiába, akkor sem lehet visszaadni az utókornak azt a két égbekiálltó gyönyörű tornyot.

Gyermekkoromban, az álmomban a WTC toronyba való feljutás is benne volt, így a terrorcselekmény számomra is mély nyomokat hagyott. Most ott álltunk és csak méláztunk.

A gyászos pillanatokat az időjárás is tetézte, hisz megérkezett a hidegfront, ami kapásból 18 fokot és szitáló esőt eredményezett.

Ilyen időben indultunk Rita kedvencéhez, a Szabadság szoborhoz. A hajóutat remekül bírta (köztudottan retteg tőle), így jó kedéllyel fedeztük fel az amerikai hölgyet. Megmásztuk, fotóztuk, körbejártuk, lecsekkoltuk. Én pont ekkorának képzeltem, Rita sokkal nagyobbnak, egy biztos, ide el kell jönnie mindenkinek, aki itt jár. A hajó, következő állomása a másik apró sziget, Ellis, avagy a bevándorlók szigete. Sokatmondó látnivaló nincs ott, de abba bele tudja képzelni magát az ember, hogy a Szabadság szobor megpillantása után itt dőlt el a bevándorlók sorsa. A hajó most már Manhattan felé veszi az útirányt, ide tér vissza. A látvány gyönyörű még esős időben is (közben elállt)! Erre a programra minden idetérő minimum 3 órát szánjon rá, mert ezt mi is rohanva tettük meg. Az idő a hajó várásával (3 helyen) telik, valamint a látnivalók megtekintésével.
Partra érés után versenyt futottunk az idővel, ugyanis át kellett érnünk a Times Square-re, hogy letudjuk a Harlem túrát is, ami ugye tegnap nem sikerült. Jelentem metróztunk is!Épphogy odaértünk, egy gyors pizzaszelet (délelőtt is az volt), s máris a Hop on Hoffal jártuk észak Manhattant. Láttunk sok szép betervezett látnivalót, igaz csak kívülről, de 3 napba több program sajnos nem fér bele. Voltunk Harlembe is, ahol este 10-ig nem kell betojni, utána viszont erősen ajánlatos elkerülni. Az idegenvezető azt mondta, hogy utána sincs semmi gond, csak a filmek festik ezt a rossz képet erről a környékről. Mindenesetre Harlem szép, de a sok fekete ember közé nem csöppennék azért be.
18 órát ütött az óra, irány a beígért vásárlás Ritának. Birtokba vettük a Macy’s-t, ami szintén kötelező programelem itt járva (7 szintes áruház). Nekünk annyira nem jött be, de azért találtunk magunknak valót, amivel gazdagítottuk ruhatárunkat. Hazafelé sétálva még a szuvenyírboltban is felszerelkeztünk, hisz csütörtökön már Floridába hajtjuk álomra fejünket.
A vásárlás végeztével a Vasalóház melletti téren én sörrel, Rita bagettel ünnepelte ittlétünk tartalmas napjainak végét, majd közösen ennek örömére ettünk egy fenséges amerikai goffrit. Kihagyhatatlan…
A pakolást 22 órára befejeztük, csütörtök délben irány a nyár, azaz a 30 fokos kánikula.
A net mindig bizonytalan, az idő kevés, úgyhogy a mielőbbi viszontírásig
üdv. Rita és Gábor

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://usanaszut.blog.hu/api/trackback/id/tr663299078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyarockdalszinhaz 2011.10.13. 10:00:12

Jó repülést, a darab részletes elemzését majd várom:-)

Füfke 2011.10.15. 08:00:12

@magyarockdalszinhaz: Tudod, hogy látvány mániás vagyok...az itt megvan...de majd mesélek...
süti beállítások módosítása