Álomnászút luxuskivitelben!

Gyermekkori álmomat szeretném megvalósítani párommal - saját szervezésben - akivel a közel egy hónapos mézeshetünk alatt kalandozunk a nagy Amerikában! A blogot elsősorban hőn szeretett családunknak szánjuk, akik óvnak, féltenek minket ettől a nagy kalandtól, másodsorban pedig mindazoknak, akik kiváncsiak arra, hogyan lehet az egykoron megálmodott, elérhetetlennek tűnő álmokat a valóságban megélni. Az írásaim a makacs tényeket fogják visszaadni, kendőzetlenül, amolyan Füfkésen. Gyertek és lélekben tartsatok velünk!

Képek

Utolsó kommentek

  • um: @Füfke: én sajnos nem voltam ilyen kitartó a napi élmények leirásában. Priviben szivesen adunk t... (2013.02.16. 18:50) Mérlegen a valóság!
  • Füfke: @um: Kedves um! Köszönjük az elismerést, bár a hajóutat így utólag kicserélném a nyugati partra, ú... (2013.02.16. 14:30) Mérlegen a valóság!
  • um: Kedves Rita ás Gábor, fantasztikus a blogotok! Mi már négyszer voltunk az USA-ban, szintén 3 hete... (2013.02.16. 09:14) Mérlegen a valóság!
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.28. 21:58) 21. nap: Encore=Ráadás!
  • Füfke: @acsbar: Barni! Van fogalmad arról, hogy hány Való Világot, Összeesküvőket és X-faktort kell nekem... (2011.10.30. 04:02) 20. nap: Paradise Island
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

16. nap: Patthelyzet

2011.10.25. 04:11 Füfke

 

Na, akkor nézzük is mivel és hogyan telt a hétfői nap. Az első kikötésünk a Norwegian hajótársaság magánszigetén volt a Bahamákon. Reggel ébredést követően tudatosult bennünk, hogy már kikötöttünk, mert nem ringott a hajó. Egyébként, amit nem sikerült megszoknunk az mindössze 1,5 méteres hullámok által okozott ringás volt, ami lópikula a szobai TV-ben közölt esetleges hullámzási skálán. De hát érezzük, na! Ott tartottam, hogy felmentem körbenézni a fedélzetre és mivel a szigetnek nincs kikötője, ezért tőle kb. 1 km-re horgonyzott le a hajó, ami azt jelenti, hogy kishajókon viszik ki a népet. Ezt közöltem visszamenet a Ritával, aki kijelentette, hogy ő ladikra fel nem száll, így is épp elég ez a ringás. Ahogy ezen morfondíroztunk, az időjárás megoldotta helyettünk a problémát, mert a nap legnagyobb show-jaként egy olyan vihar közeledett a horizonton, hogy élményszámba ment nézni, ahogy a zuhanyfüggöny közeledett felénk. Mind az ég, mind a víz jól láthatóan mutatta az útvonalat, ami egyenesen a tőlünk 5-km-re álló másik luxushajót érte el először, majd a szigetet, és a mi hajónkat. Otthon is van égszakadás, de ez talán még azt is túlszárnyalta. Ekkor már, kb 500-an lehettek a szigeten a hajónkról, ők csontig áztak, s mivel a zuhé hozott magával egy kis lehűlést is, így mindenki a hajó belsejében keresett magának a továbbiakban menedéket. Igen ám, de a hajón irtózatosan nyomják a légkondit. Nem tudom, hogy tudják megszokni mások, de mi nagyon nehezen viseljük. Mondhatnánk, azt, hogy a legjobb hely a kabinunk lenne, mert ott állítható a légkondi, de Rita a lehető legkevesebbet szeretne tartózkodni az „ingó dobozban”. Hát igen, nekem meg a legjobb lett volna egy kis ágymeleg, letudni végleg pihenéssel ezt a nyavalyát. Végül kikötöttünk a hajó egy olyan szegletében, ahol volt ágy, teljes panoráma kilátással előre és oldalra az óceánra, s itt töltöttük a nap egyik részét, míg a másikat egy hasonló helyen, egyszóval belaktuk a hajó minden szegletét.
Ez a hétfői nap nem csak nekünk okozott patthelyzetet, hanem a többi utasnak és a szervezőknek is. Ugyanis számtalan fakultatív program maradt el, a szigetre is csak kevesen jutottak ki, akik ki is jutottak kevés ideig. Mi még sajnos a recepción szembesültünk azzal a ténnyel, hogy más magyar rajtunk kívül sem az utaslistán, sem a személyzet között nincs, így egy kicsit meggyötörten viseltük el ezt a tényt. Általában az ember maximum két hétre hagyja el otthonát üdüléskor, így érthető, hogy jó lett volna már magyar szót hallani, de mivel nem, így egyértelműen ez a nap volt a hullámvölgyünk a nászútunkban. Ez már a 16. nap történései, úgyhogy letudtuk New Yorkot, egész Floridát bejártuk és most hajókázunk. Rita a szárazfölre lépést várja én meg, hogy kigyógyuljak a nyavalyából. Bízunk a jobb folytatásban!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://usanaszut.blog.hu/api/trackback/id/tr643330410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása